Türk - Amerikan Savaşı Belgeseli

PAYLAŞAN: ciz On 14:11 Yorum



20 yıllık yakın geçmişimizde, bir rejimin çöküşüne ve ilk milli devletin çözülmesine tanık olduk. Bu süreç , karşılıklı taarruz ve savunmalarla geçti. İşte Ulusal Kanal, son 20 yılda yaşadıklarımızı özetleyen kapsamlı bir belgesel hazırladı. Yönetmen Serkan Koç’un bu son belgeseli, günümüzde Silivri önlerinde devam eden Türkiye ile Amerikan kuvvetleri arasındaki çarpışmaları ele alıyor.

93 dakikalık belgesel, birçok bilinmeyeni ilk kez kamuoyun bilgisine sunuyor.
Silivri Cezaevinde yatan Albay Atilla Uğur’la, cezaevinde yapılmış ropörtajı da belgeselde izleyebilirsiniz. Albay Uğur, çuval olayından iki gün sonra Jandarma Genel Komutanlığı’nda yapılan bir toplantıdan çok çarpıcı bilgiler veriyor.

Fethullah Gülen’i 12 Eylül’de hangi derin devletin koruyup kolladğı kendi ağzından itiraflarla belgeselde yer alıyor. Belgeselde Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’ndan Avrasya Hareketi Başkanı Aleksandr Dugin’e, Abdullah Öcalan’ı sorgulayan savcı Talat Şalk’tan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Raur Denktaş’a kadar onlarca seçkin ismin görüşlerine yer veriliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder